+387 57 270-333

Vacuum Fit

Vacuum Fit

Vacuum FIT su skijaške cipele koje se savršeno uklapaju u anatomiju stopala. Vakuum FIT je patentirana tehnologija koja je nagrađena “European Ski Award” nagradom. Vakuum FIT već koriste najbolji skijaši u Svjetskom kupu na najvišem nivou. Predhodni, nefleksibilni materijal zamjenjen je novim nazvanim VACU-PLAST, patentiranim od strane Fischera.

Ova tehnologija omogućava da se školjka skijaških cipela savršeno uklopi prema bilo kojem stopalu. Istaknuto je da proces prilagođavanja sa jednom cipelom može da se odradi i do 5 puta u posebnom, ali udobnom postupku uz pomoć pomenutog Fischer Vacuum fit uređaja.

Fischer Vacuum Fit

VACU-PLAST je poseban i zbog temperature stabilnosti, tako da školjka cipela zadržava svoje osobine i na niskim temperaturama, što znači da u svim uslovima, pruža maksimalnu udobnost. Naravno, ono što je najvažnije, maksimalno prilagođavanje znači i idealan prenos snage, a time i bržu reakciju skije.

Od sada Vacuum FIT tehnologija je dostupna i u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj u Intersport Granzov na Jahorini.

Fischer Vacuum Fit Training Video